برگرفته از: کتاب «محمد در اروپا»، نوشته‌ی مینو صمیمی[1]

 

تحقیق و گردآوری: آذر طاهری ( کارشناس ارشد برق – مخابرات سیستم ؛ info@mohammadivu.org)

 

 

«آر. وی. سی. بادلی»، (1970-1892م.)،[2]   نویسنده و روزنامه‌نگار انگلیسی معاصر است.

نکته قابل توجه در زندگی این نویسنده، مسافرتهای او به نقاط مختلف جهان است. به طوریکه او به مدت 7 سال در میان مسلمانان آفریقا و اعراب بادیه نشین زندگی کرده است. حاصل این سفرها، آثار متعددی است که از وی به جای مانده است[3]  . یکی از این آثار، کتابی است به نام «پیام آور»[4] که در آن به شرح حال زندگی محمد (ص) پرداخته است.

 

  وی در قسمتی از کتاب «پیام آور» چنین می نویسد:

"سعی من بر این بود تا محمد را آنچنان که حقیقتا بود، معرفی کنم ... مردی با علایق ساده، اما برخوردار از شخصیتی بزرگ. کسی که خیر و مصلحت امتش را در دل داشت. مردی که از سوی خدا به او الهام شده بود، اما در مورد آنچه انجام می داد، به شیوه ای منطقی می اندیشید. محمد در عین ساده گرایی عاشق زیبایی بود. اوفقط یک مردی روحانی نبود، مردی دنیوی نیز بود که مثل بقیه افراد می زیست ... محمد در جامعه و در میان مردم احساس بیگانگی نمی کرد. او ازدواج کرد. چندین فرزند داشت، سوارکار خوبی بود، می توانست کفش‌های خود را تعمیر کند و لباس‌هایش را وصله بزند. بسیار خوشخو و خوشرو بود. خود را پیشوای قوم می دانست اما هرگز مغرور و خودستا نبود و هیچ گاه در راه ایجاد کاخ و دربار نکوشید. او هرگز کسی را وادار به این اعتقاد نکرد و مدعی نشد که از توانایی شگفت آور فراطبیعی نظیر خدا برخوردار است"[5]

 

 این نویسنده اروپایی در همین کتاب، پیامبر رحمت و مهربانی را اینگونه توصیف می کند:

"[محمد (ص)] فرمانده عربستان بود، اما از غذا خوردن با یک برده یا قسمت کردن خرمای خود با یک گدا ابا نداشت. آیا مردی که پیام خدا را از آسمان دریافت نکرده بود، می توانست چنین پیوند و پیمانی برادری را در سطح جهانی به وجود بیاورد؟"[6]

 



[1] - کتاب «محمد (ص) در اروپا»، اثر «مینو صمیمی» است. صمیمی که اکثرا وی را با کتاب پشت پرده تخت طاوس می شناسند، تحصیلات خود را در اروپا سپری کرده و سالها در سفارت ایران در سوییس مشغول به کار بوده است. این کتاب به زبان انگلیسی بوده و آقای عباس مهرپویا آن را به فارسی ترجمه کرده است. منابع این نوشتار، از همین کتاب نقل شده است: «محمد در اروپا»، نوشته مینو صمیمی، ترجمه عباس مهرپویا، تهران، انتشارات اطلاعات، سال 1386، ص 481 و 482.

[2] -Ronald Victor Courtenay Bodley (R.V.C. Bodley)

[3] - از جمله آثار او می توان به «The Yasmina»، «The Drama of the Pacific»، «Wind in the Sahara » و    «The Soundless Sahara » نام برد.

[4]- The Messenger

[5]The Messenger، آر.وی.سی.بادلی،لندن، 1946، ص 8.

[6]- همان، ص 9. 

 


موضوعات مرتبط: درباره محمد(ص) ، دیدگاه ها ، ،


تاريخ : دو شنبه 25 آبان 1394برچسب:محمد در اروپا,مینو صمیمی,آذر طاهری,بادلی,عباس مهرپویا, | 18:1 | نویسنده : منا هادوی |

برگرفته از: کتاب «تمدن اسلام و عرب»، نوشته‌ی گوستاولوبون

تحقیق و گردآوری: آذر طاهری ( کارشناس ارشد برق – مخابرات سیستم ؛ info@mohammadivu.org)

 

«گوستاو لوبون» (1931- 1841 م.)[1]  مورخ، جامعه‌شناس و پزشک فرانسوی است که نظریاتش در زمینه روانشناسی اجتماعی شُهره گشته[2] . وی با مسافرت به کشورهای مختلف و تحقیقات در زمینه تاریخ و تمدن ملت‌های مختلف، آثار با ارزشی از خود به جای گذاشته که از جمله آنها میتوان به «تمدن هند»[3] و «تمدن عرب»[4]، اشاره کرد.


موضوعات مرتبط: درباره محمد(ص) ، دیدگاه ها ، ،


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 25 آبان 1394برچسب:گوستاو لوبون,تمدن اسلام,تمدن عرب,تمدن اسلام و عرب,آذر طاهری,تمدن هند,محمد,لوبون, | 17:59 | نویسنده : منا هادوی |

برگرفته از: کتاب «نگرشی تاریخی بر رویارویی غرب با اسلام»، نوشته‌ی دکتر جهانبخش ثواقب

تحقیق و گردآوری:  آذر طاهری ( کارشناس ارشد برق – مخابرات سیستم ؛ info@mohammadivu.org)

 

«هنری دو  بولنویلیه» (1722 – 1658 م.)[1]  نویسنده و مورخ فرانسوی قرن هجدهم میلادی است. او در زمینه مطالعات تاریخی کتابهای متعددی نوشت که بسیاری از آنها بعد از مرگ وی چاپ شدند. بولنویلیه از نخستین پژوهشگران فرانسوی است كه درباره زندگی محمد (ص) به تحقیق پرداخته و كتابی در این باره با عنوان «زندگی محمّد»[2] نوشته است. این كتاب در سال 1723میلادی - پس از مرگ بولنویلیه - منتشر شد ولی نسخه خطی آن در زمان حیاتش دست به دست می‏گشت. در 1731 نیز ترجمه انگلیسی کتاب، در لندن چاپ و منتشر شد.

 این محقق و اندیشمند فرانسوی، در زمانی از محمد (ص) سخن می‌گوید که موج قضاوتها و نظرات بدبینانه نسبت به پیامبر اسلام و پیام او در اروپا رواج دارد. اما بولنویلیه، محمد (ص) و پیام او را تحلیل کرده و آیین او را چنین معرفی می‌کند:

«آیین محمّد چنان  خردمندانه است كه برای تبلیغ آن هیچ نیازی به جبر و قهر نیست. كافی است كه اصول آن را به مردم بفهمانند تا همه به آن بگرایند»[3]

 

بولنویلیه، محمد (ص) را نماینده زنده عنایات پروردگار می‌داند و اینچنین می‌گوید:

«محمّد صفاتی عالی  داشت و خداوند فصاحتی فوق بشری به او عطا كرده بود. چندان كه می‏توانست نادان‏ترین و خردمندترین مردم روزگار خود را متقاعد سازد و به دین اسلام معتقد گرداند.»[4]

 

«محمّد قانونگذاری بزرگ و خردمند بود كه دینی مُهذّب برای جهانیان به ارمغان آورد. [او]  نماینده زنده عنایات پروردگار بود.[5]


 

[1]- Henry de Boulainvilliers

[2]- lavie de Mahomet.

[3]- lavie de Mahomet ،Henry de Boulainvilliers، amsterdam ، 1730، ص 143. (منابع به نقل از کتاب «نگرشی تاریخی بر رویارویی غرب با اسلام»، نوشته دکتر جهانبخش ثواقب، انتشارات بوستان کتاب، چاپ دوم، 1387 است)

   [4]- همان، ص 164.

[5]- همان، ص177.


موضوعات مرتبط: درباره محمد(ص) ، دیدگاه ها ، ،


تاريخ : دو شنبه 25 آبان 1394برچسب:,هنری دو بولنویلیه,محمد (ص),بولتویلیه,محمد,ظاهری,آذر, | 17:48 | نویسنده : منا هادوی |

مقدمه

خداوند متعال اطاعت و پیروی از پیامبر اکرم ـ صلی اللّه علیه وآله ـ و اهل بیت آن حضرت را بر همه مسلمانان واجب کرده است؛ از آنجا که اطاعت، از اعتقاد و اعتقاد، از محبت و محبت، از شناخت سر چشمه می گیرد، شناخت معصومان ـ علیهم السلام ـ، نقش مهمی را در ایجاد اعتقاد و محبت و در پی آن، اطاعت هر چه بیشتر نسبت به این انوار مقدس ایفا می کند. این شناخت از راه های گوناگونی قابل تحصیل است؛ مطالعه اندیشه ها و سخنان بزرگان دینی ـ که عمر خویش را صرف شناخت دین و پیشوایان دین کرده اند ـ درباره ابعاد شخصیتی معصومان ـ علیهم السلام ـ یکی از راه های تحصیل این شناخت است.

در این مقاله با توجه به نامگذاری امسال به نام مبارک «پیامبر اعظم ـ صلی اللّه علیه وآله ـ»، در جهت شناخت جلوه هایی از کمالات و ابعاد شخصیتی پیامبر اعظم ـ صلی اللّه علیه وآله ـ، پای سخن بنیانگذار جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی ـ قدس سره ـ و رهبر معظم انقلاب، حضرت آیة الله خامنه ای ـ حفظه الله ـ می نشینیم. آنچه در پی می آید، گزیده ای در خور تأمل از اندیشه ها و سخنان این دو سلاله پاک رسول الله ـ صلی اللّه علیه وآله ـ است که در دو بخش می آید:

الف. پیامبر اعظم ـ صلی اللّه علیه وآله ـ در اندیشه و کلام امام خمینی ـ قدس سره ـ؛

ب. پیامبر اعظم ـ صلی اللّه علیه وآله ـ در اندیشه و کلام مقام معظم رهبری ـ حفظه الله ـ .

 


موضوعات مرتبط: درباره محمد(ص) ، سخنرانی ها ، ،


ادامه مطلب
پرسش
چرا حضرت محمد (ص) اجازه داشتند که بیش از چهار زن بگیرند؟ لطفا دلیل بیاورید.
 
پاسخ اجمالی

موضوع ازدواج و تعداد همسران پیامبر اسلام (ص) بسیار مورد سؤال قرار گفته است، اما باید گفت:

 اولا؛ پیش از آن که حکم حرمت ازدواج بیش از چهار زن نازل شود، همه زنان آن حضرت به عقد ایشان درآمده بودند.

 ثانیا؛ ازدواج های پیامبر(ص) برای اهداف والایی مثل نجات برخی از زنان (سوده و ام حبیبه دختر ابوسفیان) از افتادن در دامن قبایل کافر و مشرک، تحکیم روابط با قبایل بزرگ عرب و جلب حمایت آنان (ازدواج با عایشه و حفصه)، حفظ مقام و آبروی بعضی از زنان با شخصیت (زینب بنت ججش)، جبران زحمت ها و رفع نگرانی و سرپرستی از یتیمان آنان (ام سلمه)، باطل کردن حکم جاهلی در باره همسر پسرخوانده (زینب بنت جحش)، آزادی اسیران جنگی و تحکیم مبانی اسلام در قبایل غیر مسلمان (جویریه و صفیه) و... بوده است.

 شاهد ما آن است که همه همسران پیامبر اسلام(ص)، جز عایشه، زنانی بیوه و سالخورده بودند.

 از آنچه ذکر گردید می توان فهمید که اگر خداوند به پیامبرش اجازه ی ازدواج با بیش از چهار زن را داده است، برای مصالح مهمی بوده است که به آنها اشاره گردید. علاوه این قانون به کسی این اجازه را داده است که از آن سوء استفاده نخواهد کرد و شاهد ما رفتار و زندگی آن حضرت است که علی رغم امکان ازدواج با دختران زیبا روی، به زنان سالخورده اکتفا فرمود. پس به دلیل مقام والای پیامبر اسلام(ص) و مصالحی که در کار بوده، بعضی از احکام و اختیارات به آن جناب اختصاص داده شده که از جمله آن اجازه داشتن بیش از چهار همسر بوده است.


موضوعات مرتبط: درباره محمد(ص) ، پرسش و پاسخ ، ،


ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 23 آبان 1394برچسب:چهار همسر,محمد,همسر, | 17:3 | نویسنده : منا هادوی |
زیارت به معنای برخورد و دیدار حضوری هم درباره افراد زنده به کار می رود و هم درباره اموات، از مشتقات کلمه زیارت مواردی در قرآن به کار رفته، و مواردی نیز با وجود به کار نرفتن هم خانواده های کلمه یاد شده درباره مسائل مربوط به زیارت قبور صحبت می کنند.

 


موضوعات مرتبط: درباره محمد(ص) ، ،


ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 23 آبان 1394برچسب:زیارت,رسول,قرآن,پیامبر, | 16:59 | نویسنده : منا هادوی |
«اي رسول خدا! همه چيز براي مهماني آماده است. پيامبران و ملائكه به استقبال آمده‌اند؛ آيا آماده‌ايد؟» فرمود: «نه. امّتم چه مي‌شوند؟»

 


موضوعات مرتبط: درباره محمد(ص) ، داستان ، ،


ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 23 آبان 1394برچسب:شفاعت,امت,آرزو,پیامبر,رحلت, | 16:56 | نویسنده : منا هادوی |
حضرت خدیجه (سلام الله علیها) در آخرین لحظات زندگى وصایایى به شرح زیر به پیامبر اكرم(صلی الله علیه و آله) نمود:
 
1. براى او دعاى خیر كند.
 
2. او را با دست خود در خاك قرار دهد.
 
3. پیش از دفن در قبر او وارد شود.
 
4. عبایى را كه به هنگام نزول وحى بردوش داشت، روى كفن او قرار دهد.(1)
 
حضرت خدیجه (سلام الله علیها) كه همه اموال منقول وغیر منقولش را به حبیب خود بخشیده بود، در مقابل فقط یك عبا مطالبه نمود و آن را مستقیماً طلب نكرد، بلكه به وسیله حضرت فاطمه (سلام الله علیها) تقاضا كرد.(2) آنگاه پیك وحى فرود آمد وكفن بهشتى از سوى پروردگار از بهشت آورد.
 
ام ایمن وام الفضل (همسر عباس) پیكر مطهر حضرت خدیجه(س) را شستشو دادند و براى آخرین بار وداع كردند.(3)
 
پیامبر(صلی الله علیه و آله) رحمت نخست با عباى خود او را كفن كرد، آن گاه كفن بهشتى را بر روى آن قرار داد. حضرت خدیجه سلام الله علیها در آن لحظات آخر در مورد حضرت زهرا سلام الله علیها ابراز نگرانى كرد، اسماء بنت عمیس تعهد نمود كه در شب زفاف او به جاى خدیجه(سلام الله علیها) نقش مادرى ایفا كند.(4)
 
 
پی نوشت ها:
1.ابن حجر، الإصابة، ج 4، ص 275.
2. سیلاوى، الأنوار الساطعه، ص 375.
3. شرهانى، حیاة السیّدة خدیجه، ص 282.
4. محلاتى، رباحین الشریعة، ج 2، ص 412.
 

موضوعات مرتبط: درباره محمد(ص) ، ،


تاريخ : شنبه 23 آبان 1394برچسب:وصیت,حضرت خدیجه (س),خدیجه,وصیت, | 16:50 | نویسنده : منا هادوی |

 

 

آخرین فرستاده خدا، محمّد(ص)، همه رحمت خدا برای همه عالمیان بود.

پیامبر رحمت در عصر جاهلیت و در بین مردمی که گرفتار نادانی بودند مبعوث شد. او آمده بود تا همه کرامتهای اخلاقی را کامل کند و همه انسانها را به سرمنزل سعادت و کمال برساند؛ اما در مسیر ابلاغ پیام خدا و هدایت و رشد مردمان با موانع و مشکلات بسیاری روبرو شد.

اگر زندگی رسول خدا را مرور کنیم، افراد برجسته و نیک کرداری را خواهیم یافت که او را در راه رسیدن به اهدافش یاری کردند و در این مسیر از هیچ چیز حتی جان خود دریغ نکردند. آنها پیامبر مهربانی را یاری دادند تا یاریگر خدا باشند و خدا خود فرموده که یاریگران خود را یاری می­کند: «إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْكُمْ...».(قرآنکریم، سوره محمّد، آیه 7)

در این اینفوگراف قصد داریم راه و روش این یاران برگزیده­ ی رسول خدا را از زاویه دیگری بررسی کرده و صفات و ویژگی­های ایشان را که کمتر به آنها پرداخته شده، معرفی کنیم تا شاید بتوانیم این بزرگواران را الگوی عملی خویش سازیم.

 

 

لینک دانلود اینفوگرافی یاریگری آخرین محمد (ص) (حجم 222 کیلوبایت)

 


موضوعات مرتبط: درباره محمد(ص) ، چند رسانه ای ، پوستر ، ،


تاريخ : شنبه 23 آبان 1394برچسب:اینفوگرافی,یاریگری,آخرین محمّد(ع), | 16:37 | نویسنده : منا هادوی |
اخیراً براساس چه مستندات علمی جدیدی، قضیه شق القمر اثبات شد؟ کاوشگرهای فضایی چه کشف جدیدی از ماه کردند و چه اخباری را منتشر کردند که در جهت اثبات علمی این قضیه بوده است؟
 

موضوعات مرتبط: درباره محمد(ص) ، پرسش و پاسخ ، معجزات ، ،


ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 23 آبان 1394برچسب:شق القمر,علم,معجزه,اثبات,ماه,پیامبر, | 15:18 | نویسنده : منا هادوی |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • انیمیشن گلکسی